
- reklama -
Suroviny
- 700 g růžičkové kapusty
- 6 menších rajčat
- 1 cibule
- 100 g uzené slaniny
- 100 g tvrdého sýru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ružičky kelu očistíme a každú prepichneme ihlou na špízy. Potom ich dáme do hrnca, podlejeme 2 lyžicami vody, osolíme a zakryté 5 minút podusíme.
-
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a krátko osmažíme.
-
Vložíme ružičkový kel a ešte za stáleho miešania cca 3 min podusíme.
-
Kel vložíme do pekáčika.
-
Navrch poukladáme na polovice narezané paradajky.
-
Posypeme strúhaným syrom.
-
Zapekáme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C, kým sa syr nezapečie dozlata.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy: 2000 najlepších receptov z našej a zahraničnej kuchyne. Mierne som si ho upravila.
Kuchařka: tejaja