
Suroviny
8 porcí
- 250 g ovesných vloček (jemné)
- 100 g mandlí (nebo jiných oříšků)
- 100 g slunečnicových semínek (nebo dýňová, apod)
- 2 lžíce medu (nebo sirupu, např datlový)
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce přesnídávky (lze nahradit 100ml poctivého džusu)
- 2 lžičky pomerančové marmelády
- 50g třtinového cukru
- lžička soli
- 1/2 lžičky skořice
- špetka chilli
Postup přípravy receptu
-
Pokud jste nesehnali jemné vločky, krátce je projeďte mixérem.
-
Nasekejte v mixéru oříšky a smíchejte s vločkami a semínky (druh a množství je na vaší chuti).
-
Přidejte med/sirup, olej, přesnídávku, marmeládu, cukr, sůl, skořici a chilli. Důkladně promíchejte.
-
Hotovou směs rozprostřete na olejem vytřený plech a pečte v předehřáté troubě. Já peču na horkovzduch na 160 °C cca 25 minut celkem. Mezitím dvakrát promíchávám. Pečeme do zlatova
Poznámka od kuchařky
Směs se vám po upečení může zdát „nekřupavá“, není třeba péct déle, stačí jen chvíli nechat ležet, během chladnutí ztvrdne jak má.
Dle chuti a aktuálních zásob můžete přidat, co je libo. Někdy dávám ještě strouhaný kokos. Do již upečené granoly přidávám sušené brusinky, někdy nadrcenou hořkou čokoládu… fantazii a chutím se meze nekladou