Grahamový chleba (100% celozrnný)

57
- reklama -

Suroviny

Omládek:
100 g vody
necelá lžička sladěnky
125 g pšeničné grahamové mouky
10 g čerstvého droždí
Dále:
240 g vody
375 g pšeničné grahamové mouky
2 rovné lžičky soli
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Umícháme omládek dohladka a necháme ho 45-60 minut kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout – přibližně 45-60 minut.

  3. Vykynuté těsto na moukou posypaném vále propracujeme, sformujeme do bochníku a necháme vykynout v ošatce.

  4. Opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, zastříkneme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-230°C/asi 45-50 minut).

Poznámka od kuchařky

Stoprocentně celozrnný chleba s chutí obilí, pro lidi, co nemusí veliké díry v chlebu.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz