- reklama -
Suroviny
- Omládek:
- 100 g vody
- necelá lžička sladěnky
- 125 g pšeničné grahamové mouky
- 10 g čerstvého droždí
- Dále:
- 240 g vody
- 375 g pšeničné grahamové mouky
- 2 rovné lžičky soli
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Umícháme omládek dohladka a necháme ho 45-60 minut kynout.
-
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout – přibližně 45-60 minut.
-
Vykynuté těsto na moukou posypaném vále propracujeme, sformujeme do bochníku a necháme vykynout v ošatce.
-
Opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, zastříkneme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-230°C/asi 45-50 minut).
Poznámka od kuchařky
Stoprocentně celozrnný chleba s chutí obilí, pro lidi, co nemusí veliké díry v chlebu.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen