
Suroviny
8 rozkov
- 200 g celozrnná pšeničná mouka
- 250 g hladká mouka
- 300 ml vody
- 1 KL sušeného droždí
- 2 žloutky
- 2 PL olej
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
Postup přípravy receptu
-
Cesto robievam v domacej pekarni. Do nadoby dam 250 ml vody, zltka, olej. Pridam muku, sol, cukor a drozdie. Zapnem program cesto.
-
Po nejakych 5 minutach miesania, skontrolujem ci netreba doliat vodu. Ked mam velke zltka, tak ani nemusim, ale vacsinou tu vodu dolievam.
-
Po ukonceni programu, prelozim vykysnute cesto na dosku.
-
Rozdelim ho na 8 rovnakych kuskov.
-
Kazdy kusok rozvalkam na oval. Cesto mam vzdy krasne plasticke, nemusim ho podsypavat.
-
Oval zosulam a tlakom dlane vytvarujeme rozok.
-
Hotove rozky ukladame na plech, vylozime ho papierom na pecenie.
-
Hotove rozky nechame kysnut este polhodinu.
-
Po polhodine ich ponatierame pomocou stetca bielkom a dame piect na 175 stuponov na 15 az 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento s fotopostupom a moje dalsie recepty najdete na