Grahamburgerové bulky (DlabemeZdrave)

59
- reklama -

Suroviny
6ks

100 g celozrnné pšeničné mouky
100 g grahamové mouky
100 g chlebové pšeničné mouky
170 ml vody
20 g oleje
20 g droždí
1 lžíce cukru
1 lžíce soli
1 vejce
sezam

Postup přípravy receptu

  1. Mouky smícháme se solí. Droždí rozdrolíme do poloviny vlažné vody s cukrem.


    Zobrazit celý recept

  2. Ke zbytku vlažné vody přilijeme olej.

  3. Vajíčko rozkvrdláme, polovinu přilijeme do vody s olejem a druhou polovinu si necháme stranou na potření bulek.

  4. Mouku i tekuté složky smícháme dohromady, těsto důkladně propracujeme.

  5. Těsto se bude lepit, ale nepřidávejte mouku, jinak budou houstičky tuhé.

  6. Dáme kynout přikryté utěrkou na teplé místo cca 60min (dokud těsto nezdvojnásobí objem).

  7. Pak vyklopíme na pomoučený vál, prohněteme a rozdělíme na 6 kusů. Tvoříme bulky a přemístíme na pečicí papír. Bulkám necháme mezi sebou rozestupy alespoň 4-6 cm.

  8. Na plechu je ještě nechte nakynout 20 – 30min.

  9. Troubu předehřejeme na 200° C. Bulky potřeme vajíčkem, posypeme sezamem. Pečeme přibližně 13min.

  10. Ihned po vyjmutí z trouby bulky přikryjeme utěrkou, potřebují se lehce zapařit.

  11. Pod utěrkou by měly zůstat až do zchladnutí, potom je můžeme ihned rozříznout nebo dát do igelitového pytlíku a nejpozději následující den použít.

  12. Náplň už záleží jen na vás. Inspirovat se můžete např. mými oblíbenými drůbežími hamburgery.