- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400-500 g gothajského salámu
- sůl
- olej
- 100 g hlávkového zelí
- 100 g pórku
- šálek vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky glutasolu
- 3 lžíce sádla
- špetka drceného pepře
Postup přípravy receptu
-
Gothaj nakrájíme na kostičky, rozehřejeme na pánvi olej a zprudka opečeme salám za stálého míchání.
-
Do druhé pánve dáme nakrájené zelí s pórkem, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Necháme lehce podusit do křupava. Pozor – nerozvařit. Lze dělat i na páře.
-
Salám vsypeme do zelí a dochutíme sójovou omáčkou, špetkou glutasolu, osolíme, přidáme drcený pepř. Necháme chvilku dojít.
-
Podáváme s vařenou rýží.
Poznámka od kuchařky
Varianta: lze přidat i houby, např. žampiony.
Kuchař: gallischek