Gothaj ču žu (čína chudých)

98
- reklama -

Suroviny
4 porce

400-500 g gothajského salámu
sůl
olej
100 g hlávkového zelí
100 g pórku
šálek vývaru
2 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky glutasolu
3 lžíce sádla
špetka drceného pepře

Postup přípravy receptu

  1. Gothaj nakrájíme na kostičky, rozehřejeme na pánvi olej a zprudka opečeme salám za stálého míchání.

  2. Do druhé pánve dáme nakrájené zelí s pórkem, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Necháme lehce podusit do křupava. Pozor – nerozvařit. Lze dělat i na páře.

  3. Salám vsypeme do zelí a dochutíme sójovou omáčkou, špetkou glutasolu, osolíme, přidáme drcený pepř. Necháme chvilku dojít.

  4. Podáváme s vařenou rýží.

Poznámka od kuchařky

Varianta: lze přidat i houby, např. žampiony.