Golubce

482
- reklama -

Suroviny

500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
cibule
česnek
1 kapusta
100 g anglické slaniny
sůl
pepř
olej
kmín
strouhanka
hladká mouka
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vaříci vodou.

  2. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku na zahuštění (dle potřeby) dobře promícháme. Hmota by měla být tak akorát, aby z ní šly tvarovat válečky, které zabalíme do spařených listů kapusty.

  3. Zapékací mísu vymažeme olejem přidáme nakrájenou cibulku na drobno a poukládáme připravené golubce posypeme kmínem, podlejeme a přikryjeme alobajem.

  4. Dáme péct do vyhřáte trouby cca 45 – 50 minut.

  5. Po upečení golubce vyjmeme a výpek jemně zaprašíme moukou podlejeme vodou, provaříme a podle potřeby dochutíme. A můžeme podávat, např. s bramborovou kaší nebo jinak upravenými brambory.