
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
- cibule
- česnek
- 1 kapusta
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- olej
- kmín
- strouhanka
- hladká mouka
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vaříci vodou.
-
Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku na zahuštění (dle potřeby) dobře promícháme. Hmota by měla být tak akorát, aby z ní šly tvarovat válečky, které zabalíme do spařených listů kapusty.
-
Zapékací mísu vymažeme olejem přidáme nakrájenou cibulku na drobno a poukládáme připravené golubce posypeme kmínem, podlejeme a přikryjeme alobajem.
-
Dáme péct do vyhřáte trouby cca 45 – 50 minut.
-
Po upečení golubce vyjmeme a výpek jemně zaprašíme moukou podlejeme vodou, provaříme a podle potřeby dochutíme. A můžeme podávat, např. s bramborovou kaší nebo jinak upravenými brambory.