Gnocchi zapečené v červené omáčce

83
- reklama -

Suroviny

Omáčka:
2 lžíce slunečnicového oleje
250 g žampionů
2 stroužky česneku
2 cm kořene zázvoru
1/2 červené papriky
10 cm pórku
400 g sekaných rajčat (z konzervy)
sůl, pepř
cukr podle chuti
—–
1 balení gnocchi – 500 g
2 hrsti strouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Do vyšší pánve na rozehřátý olej dáme opéci žampiony, dáme i nadrobno nakrájený česnek a zázvor. Po chvíli přidáme pokrájenou papriku a pórek a restujeme asi 5 minut. Zalijeme sekanými rajčaty, osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Pak pomalu povaříme do zhoustnutí omáčky.

  2. Mezitím uvaříme gnocchi, smícháme s omáčkou, přesuneme do zapékací misky, hustě posypeme strouhaným parmazánem a dáme zapéci, stačí tak na 10 minut.