Gnocchi zapečené s kuřecím masem, smetanou a nivou

468
- reklama -

Suroviny

kuřecí maso, nejlépe prsa
olivový olej
sůl
smetana ke šlehání
Niva
červená cibule
gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odstát. Nivu nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.

  2. V pánvičce rozehřejeme olej a kučecí kousky na něm ze všech stran orestujeme. Odstavíme ze sporáku.

  3. Maso vytáhneme a na zbytku tuku orestujeme cibuli.

  4. Gnocchi uvaříme podle návodu.

  5. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem, dolů dáme kuřecí maso, na to cibuli, na to uvařené gnocchi. Zalijeme smetanou ke šlehání a posypeme nastrouhanou Nivou.

  6. Přikryté dáme zapéct do trouby na cca 180. Délka zapékání záleží na troubě a na tom, jestli chceme mít smetanu tekutější nebo hustší.

Poznámka od kuchařky

Množství surovin záleží na každém z nás. Měla jsem 1 balení kuřecích prsou – 450 g a k tomu jsem dala 1 červenou cibuli, cca 300 g gnochi a půlku balené Nivy, asi 50 g.