
Suroviny
- kuřecí maso, nejlépe prsa
- olivový olej
- sůl
- smetana ke šlehání
- Niva
- červená cibule
- gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odstát. Nivu nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
-
V pánvičce rozehřejeme olej a kučecí kousky na něm ze všech stran orestujeme. Odstavíme ze sporáku.
-
Maso vytáhneme a na zbytku tuku orestujeme cibuli.
-
Gnocchi uvaříme podle návodu.
-
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem, dolů dáme kuřecí maso, na to cibuli, na to uvařené gnocchi. Zalijeme smetanou ke šlehání a posypeme nastrouhanou Nivou.
-
Přikryté dáme zapéct do trouby na cca 180. Délka zapékání záleží na troubě a na tom, jestli chceme mít smetanu tekutější nebo hustší.
Poznámka od kuchařky
Množství surovin záleží na každém z nás. Měla jsem 1 balení kuřecích prsou – 450 g a k tomu jsem dala 1 červenou cibuli, cca 300 g gnochi a půlku balené Nivy, asi 50 g.









