Suroviny
4 porce
- 1 balení gnocchi (400 g)
- 2 kuřecí prsa nebo stehenní řízky
- několik žampionů
- pórek
- kousek brokolice (nemusí být)
- orientální koření
- kari
- sůl
- pepř čtyř barev čerstvě mletý
- 2x smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a pokrájíma na čtvrtiny žampiony. Brokolici na malé řůžičky a spaříme horkou vodou, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka.
-
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky a opečeme na pánvi na troše oleje a okořeníme.
-
Do zapékací mísy vložíme „syrové“ gnocchi, přidáme opečené kuřecí maso, žampiony, pórek a brokolici. Osolíme, opepříme přidáme ještě trochu orientálního koření a kari. Zalijeme smetanami.
-
Troubu předehřejeme na 200 °C (teplota je pouze orientační) a necháme péci zhruba 30 minut. Ochutnáme jeden gnocch a pokud je hotový můžeme podávat.
-
Smetana se částečně vypeče a gnocchi musí být hotové.
-
Před podáváním necháme chvilku „odpočinout“. Zdobíme petrželou nebo pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Je možné vyměnit brokolici za hrášek nebo něco jiného či použít jiné oblíbené koření, ve fantazii se meze nekladou.