Gnocchi zapečené s kuřecím masem

298
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balení gnocchi (400 g)
2 kuřecí prsa nebo stehenní řízky
několik žampionů
pórek
kousek brokolice (nemusí být)
orientální koření
kari
sůl
pepř čtyř barev čerstvě mletý
2x smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a pokrájíma na čtvrtiny žampiony. Brokolici na malé řůžičky a spaříme horkou vodou, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky a opečeme na pánvi na troše oleje a okořeníme.

  3. Do zapékací mísy vložíme „syrové“ gnocchi, přidáme opečené kuřecí maso, žampiony, pórek a brokolici. Osolíme, opepříme přidáme ještě trochu orientálního koření a kari. Zalijeme smetanami.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C (teplota je pouze orientační) a necháme péci zhruba 30 minut. Ochutnáme jeden gnocch a pokud je hotový můžeme podávat.

  5. Smetana se částečně vypeče a gnocchi musí být hotové.

  6. Před podáváním necháme chvilku „odpočinout“. Zdobíme petrželou nebo pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Je možné vyměnit brokolici za hrášek nebo něco jiného či použít jiné oblíbené koření, ve fantazii se meze nekladou.