
Suroviny
4 porce
- 2 balení gnocchi
- 150 g vepřové šunky (z vepřové pečeně)
- 250 g čerstvých žampionů
- 2 červené cibule
- cca 400 ml smetany
- olivový olej
- pepř
- sůl
- čerstvá petržel
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi uvaříme dle návodu na obale. Žampiony nakrájíme na plátky, cibule oloupeme a nakrájíme na klínky, šunku nakrájíme na nudličky. Na rozpálené, nejlépe teflonové pánvi lehce potřené olivovým olejem zprudka osmahneme žampiony dozlatova.
-
Žampiony shrneme na stranu pánve. Přidáme zbylý olivový olej a orestujeme červenou cibuli. Poté promícháme a zalijeme smetanou. Vše provaříme, případně zahustíme instantní jíškou.
-
Přidáme šunku a prohřejeme. Nakonec dle chuti osolíme, opepříme a nasypeme nadrobno pokrájenou petržel. Uvařené gnocchi zalijeme připravenou omáčkou a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Pri vaření se mi to nezdálo nic moc, ale po ochutnání nás jednoduchý recept překvapil. Šunkové karé z lidlu má opravdu vynikající chuť a v omáčce vyniklo. Měli jsme gnocchi už na mnoho způsobů, ale tento u nás zatím vítězí. Foto musím dodat, nestihla jsem vyfotit. Všechny ingredience pořízené v Lidlu.