Gnocchi se smetanovou žampionovo-šunkovou omáčkou

83
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 balení gnocchi
150 g vepřové šunky (z vepřové pečeně)
250 g čerstvých žampionů
2 červené cibule
cca 400 ml smetany
olivový olej
pepř
sůl
čerstvá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme dle návodu na obale. Žampiony nakrájíme na plátky, cibule oloupeme a nakrájíme na klínky, šunku nakrájíme na nudličky. Na rozpálené, nejlépe teflonové pánvi lehce potřené olivovým olejem zprudka osmahneme žampiony dozlatova.

  2. Žampiony shrneme na stranu pánve. Přidáme zbylý olivový olej a orestujeme červenou cibuli. Poté promícháme a zalijeme smetanou. Vše provaříme, případně zahustíme instantní jíškou.

  3. Přidáme šunku a prohřejeme. Nakonec dle chuti osolíme, opepříme a nasypeme nadrobno pokrájenou petržel. Uvařené gnocchi zalijeme připravenou omáčkou a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Pri vaření se mi to nezdálo nic moc, ale po ochutnání nás jednoduchý recept překvapil. Šunkové karé z lidlu má opravdu vynikající chuť a v omáčce vyniklo. Měli jsme gnocchi už na mnoho způsobů, ale tento u nás zatím vítězí. Foto musím dodat, nestihla jsem vyfotit. Všechny ingredience pořízené v Lidlu.