Gnocchi s vajíčkem, brokolící a dýňovým semínkem

55
- reklama -

Suroviny

bramborové gnocchi (500 g)
růžičky z 1/2 brokolice
2 vejce
trocha mléka (na rozmíchání vajec, osolit)
sůl
50 – 70 g dýňových semínek
3 stonky jarní cibulky
kus másla (cca 70 g)
olej
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvařte dle návodu na obalu. Trvá to asi 5 minut, tedy než vyplavou na povrch, slijte a přilite trochu olivového oleje, aby se gnocchi neslepily.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím opečte na oleji pokrájenou jarní cibulku (cca 5 minutek), poté přidejte dýňová semínka (pár si jich schovejte na ozdobu), opět opékejte tak 5 minut.

  3. Přidejte uvařené gnocchi a pečte, do doby než budou gnocchi křupavé.

  4. V „mezičase“ uvařte brokolici al dente. Opečené gnocchi zjemněte máslem a přiklepněte vejce, až se vejce „srazí“

  5. Přidejte uvařenou brokolici a podávejte.

    Ozdobte sýrem a dýňovými semínky.