- reklama -
Suroviny
- bramborové gnocchi (500 g)
- růžičky z 1/2 brokolice
- 2 vejce
- trocha mléka (na rozmíchání vajec, osolit)
- sůl
- 50 – 70 g dýňových semínek
- 3 stonky jarní cibulky
- kus másla (cca 70 g)
- olej
- parmazán
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi uvařte dle návodu na obalu. Trvá to asi 5 minut, tedy než vyplavou na povrch, slijte a přilite trochu olivového oleje, aby se gnocchi neslepily.
-
Mezitím opečte na oleji pokrájenou jarní cibulku (cca 5 minutek), poté přidejte dýňová semínka (pár si jich schovejte na ozdobu), opět opékejte tak 5 minut.
-
Přidejte uvařené gnocchi a pečte, do doby než budou gnocchi křupavé.
-
V „mezičase“ uvařte brokolici al dente. Opečené gnocchi zjemněte máslem a přiklepněte vejce, až se vejce „srazí“
-
Přidejte uvařenou brokolici a podávejte.
Ozdobte sýrem a dýňovými semínky.
Kuchařka: coco-choc