- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g italských gnocchi
- 1 plechovka sekaných rajčat
- 150 g anglické slaniny
- 150 g šunky
- 6 větších žampionů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička oregana
- sůl
- pepř
- olej
- parmazán na posypání
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na trošce oleje.
-
Po chvilce přidáme kostičky anglické slaniny a šunky a opečeme do zlatova.
-
Přisypeme plátky žampionů a rozetřený česnek, lehce osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a vlijeme sekaná rajčata.
-
Nakonec zasypeme oreganem a ještě trochu povaříme.
-
Směs vlijeme na uvařené gnocchi a posypeme na drobno nastrouhaným parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Místo gnocchi můžeme zvolit jakékoliv těstoviny.
Kuchařka: dzungila