
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg brambor
- 5 dkg másla
- 15 dkg polohrubé mouky
- 1 žloutek
- 3 dkg strouhaného sýru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a postouháme na jemném struhadle, případně rozmixujeme.
-
Přidáme žloutek s rozpuštěným máslem, posypeme sýrem a opatrně přidáváme mouku. Vypracujeme těsto.
-
Z těsta děláme válečky o tloušťce cca 1 cm, z kterých krájíme asi 2-cm gnocchi.
-
Vaříme ve slané vodě cca 2 minutky.
-
Po vytažení omastíme, aby se nám nelepily.
Podáváme jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Nemůžu za to, ale pořád říkám, že gnocchi jsou vlastně trochu lepší „šůlánky“.:-)))
Kuchařka: Svetlana