Gnocchetti se smetanovou omáčkou a brokolicí

81
- reklama -

Suroviny
4 porce

gnocchetti – malinké gnocchi 1 balení -500 g
1 menší cibule
PL olivového oleje extra virgin
2 PL mouky
250 ml smetany
250 g brokolice
1-2 stroužky česneku
sůl (není nutná)
pepř
muškátový oříšek
sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na ol. oleji si mírně orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a uděláme si světlou cibulovou jíšku.

  2. Zalijeme smetanou, dobře rozmícháme a provaříme.

  3. Přidáme na menší kousky nakrájenou brokolici, prolisovaný česnek, koření a povaříme cca 10 min.

  4. Uvaříme gnocchetti dle návodu, obvykle vhodíme do horké osolené vody a po vyplavání povaříme 1 minutu. Gnocchetti scedíme a přidáme do hotové omáčky.

  5. Podáváme sypané sýrem. Na radu zdejších kuchařek jsem koupila pravý parmazán a je to opravdu velký rozdíl – mňam !!!

Poznámka od kuchařky

To co zbylo jsem druhý den nandala do lastur a zapekla v troubě. Mělo to u dětí velký úspěch. Místo lastur lze použít jakékoliv zapékací mističky.