Glazovaná červená řepa s grilovanou cuketou

127
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 cuketa (nakrájená na 4 mm plátky)
1 menší červená řepa
1 balení mozzarelly
sezamové semínko (slunečnicové)
olivový olej
mořská sůl
2-3 lžíce javorového sirupu
2 lžíce červeného vinného octa
špetka sušeného rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Řepu omyjeme pečlivě zabalíme do alobalu pomazaného olivovým olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca hodinku. Necháme vychladnout a nakrájíme, pak vaříme na mírném ohni v kastrolku spolu s javorovým sirupem a vinným octem a rozmarýnem, dokud se šťáva nevstřebá do řepy.

  2. Cuketu grilujeme nasucho na grilovací pánvi.

  3. Mozzarellu nakrájíme na plátky a naaranžujeme s cuketou a řepou na talíř, posypeme sezamovým (nebo slunečnicovým semínkem), osolíme, pokapeme studeným olivovým olejem. Podáváme jen tak nebo s tmavým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Řepu si můžeme upéct do zásoby, zamrazit a postupně odebírat po dobu, když není její sezóna.

Místo mozzarelly můžeme použít kozí nebo balkánský sýr.