
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 cuketa (nakrájená na 4 mm plátky)
- 1 menší červená řepa
- 1 balení mozzarelly
- sezamové semínko (slunečnicové)
- olivový olej
- mořská sůl
- 2-3 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce červeného vinného octa
- špetka sušeného rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Řepu omyjeme pečlivě zabalíme do alobalu pomazaného olivovým olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca hodinku. Necháme vychladnout a nakrájíme, pak vaříme na mírném ohni v kastrolku spolu s javorovým sirupem a vinným octem a rozmarýnem, dokud se šťáva nevstřebá do řepy.
-
Cuketu grilujeme nasucho na grilovací pánvi.
-
Mozzarellu nakrájíme na plátky a naaranžujeme s cuketou a řepou na talíř, posypeme sezamovým (nebo slunečnicovým semínkem), osolíme, pokapeme studeným olivovým olejem. Podáváme jen tak nebo s tmavým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Řepu si můžeme upéct do zásoby, zamrazit a postupně odebírat po dobu, když není její sezóna.
Místo mozzarelly můžeme použít kozí nebo balkánský sýr.
Kuchařka: danielle72









