- reklama -
Suroviny
- 1/3 koktejlové sklenky Ginu
- 1/3 sklenice bezového sirupu
- 1/3 sklenice Vermouthu dry
- šťáva z limetek
- 6 kuliček čerstvého jalovce – rozdrceného
- 5 kuliček jalovce celého na ozdobu
- kostky ledu
- šejkr
- sítko
- koktejlové sklenky
Postup přípravy receptu
-
Rozdrcené kuličky jalovce dáme do vysoké sklenice, přidáme gin, bezový sirup, vermouth dry, šťávu z limetek a kostky ledu.
-
Vše přelijeme do šejkru a pořádně promísíme metodou „hard shake“- tvrdě šejkrovat.
-
Po ukončení přelijeme přes sítko do kokteilových skleniček, ozdobíme kuličkami jalovce, nebo můžeme sklenky potřít limetkou a namočit do krystalového cukru, nebo dát na obrubu skleničky naříznuté kolečko limetky.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od své maminky (barmanky), která ho dělala v podniku za barem.
Kuchař: Terrinka1