Glanc koktejl

67
- reklama -

Suroviny

1/3 koktejlové sklenky Ginu
1/3 sklenice bezového sirupu
1/3 sklenice Vermouthu dry
šťáva z limetek
6 kuliček čerstvého jalovce – rozdrceného
5 kuliček jalovce celého na ozdobu
kostky ledu
šejkr
sítko
koktejlové sklenky

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrcené kuličky jalovce dáme do vysoké sklenice, přidáme gin, bezový sirup, vermouth dry, šťávu z limetek a kostky ledu.

  2. Vše přelijeme do šejkru a pořádně promísíme metodou „hard shake“- tvrdě šejkrovat.

  3. Po ukončení přelijeme přes sítko do kokteilových skleniček, ozdobíme kuličkami jalovce, nebo můžeme sklenky potřít limetkou a namočit do krystalového cukru, nebo dát na obrubu skleničky naříznuté kolečko limetky.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od své maminky (barmanky), která ho dělala v podniku za barem.