
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 6 vajec
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 červené papriky
- sůl
- pepř
- 100 g strouhaného Eidamu
- 200 g brambor
- 1 klobása
- 50 g másla
- hrst mražené zeleniny (brokolice, hrášek, mrkev, kukuřice…)
Postup přípravy receptu
-
Základem frittaty jsou vejce, sýr a brambory. Nejdříve si připravíme vejce, které si rozšlehejte se solí a pepřem. Klobásu a papriku zvlášť opečeme na olivovém oleji a zeleninu si uvaříme doměkka.
-
Syrové brambory nakrájíme na plátky a smažíme na másle a oleji. Smažíme je pomalu z obou stran. Na opečené brambory nalijeme vajíčka.
-
Přidáme ostatní přísady. Pánev přikryjeme a necháme chvíli pracovat. Nakonec odstavte z plotny a posypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ:ČASOPIS ALBERT
Kuchařka: Veronika Kotlarova