- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 větší mrkev
- plátek celeru
- 1 cibule
- 1 citron
- sterilovaný hrášek
- 2 dcl bílého polosuchého vína
- 1 smetana na vaření
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- 1 dcl mléka
- hladká mouka
- 2 vejce
- worcester
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme se solí, pepřem, 1 vejcem, petrželkou, zalijeme ho mlékem a zahustíme moukou. Necháme půl hodiny odstát.
-
Poté utvoříme malé frikadelky ( karbanátky, kuličky) a opečeme na oleji. Vyjmeme a na pánev vložíme kousek másla a nakrájenou cibuli, mrkev, celer, osolíme a asi 5 minut opékáme. Pak podlijeme vínem, které necháme z větší části odpařit. Zeleninu dusíme do měkka.
-
Vymačkáme do směsi šťávu z 1/2 citronu, přisypeme sterilovaný hrášek a vlijeme smetanu, dochutíme worchesterem, popř. cukrem a ještě 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme do omáčky žloutek a odstavíme ze zdroje tepla. Frikadelky prohřejeme v hotové omáčce. Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Kuchařka: 1974andrea