Frankfurtská polévka s červenými fazolemi

92
- reklama -

Suroviny

1-2 mrkve
1/4 celeru
3 větší brambory
cibule nebo pórek
4 PL oleje
sladká paprika
majoránka, tymián, libeček
2 litry zeleninového vývaru z kostky
menší konzerva červených fazolí
1-2 stroužky propasírovaného česneku
hladká mouky
kousek másla
petrželka nebo pažitka
párek

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer, brambory a cibuli nakrájíme na kostičky.

  2. Do hrnce dáme olej, zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu a za stálého míchání krátce opékáme.
    Přidáme mletou papriku (dala jsem i uzenou), majoránku, tymián, libeček, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem.
    Polévku vaříme 20-30 minut, resp. až je zelenina měkká a přidáme fazole.

  3. Uděláme dozlatova jíšku s prolisovaným česnekem, vmícháme do polévky a chvíli provaříme.
    Polévku příp. dosolíme (opatrně, zeleninový vývar byl slaný), přidáme nakrájený párek, pažitku a servírujeme

Poznámka od kuchařky

Zbyla mi parmezánová gremolata, tak jsem jí do polévky přidala.