
- reklama -
Suroviny
2 porce
- lžíce sádla
- cibule
- 3 lžíce mouky
- 3 lžičky papriky
- 3 párky (dle chuti, ale my dáváme přednost drůběžím, bývají míň mastné)
- uvařená brambora
- 1 litr horké vody
- kostka Masoxu
- sůl
- pepř
- petřželka na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme nadrobno nakrájenou cibulku zesklovatět. Přidáme na kolečka nakrájené párky a necháme chvilku osmažit. Zasypeme moukou a paprikou a ihned zalijeme horkou vodou (já si jí vždycky předtím dávám uvařit v konvi, polívka tak rychleji přejde do varu).
Přihodíme Masox a necháme cca 10 minut vařit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou bramboru, opepříme a necháme tak 5 minut.
Potom dle chuti dosolíme, ozdobíme posekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Ve všech receptech na frankfurtskou polévku se všude nevím proč přidává mléko, tak přidávám svou trošku do mlýna.
Kuchařka: anubis