Frankfurtská polévka bez mléka

70
- reklama -

Suroviny
2 porce

lžíce sádla
cibule
3 lžíce mouky
3 lžičky papriky
3 párky (dle chuti, ale my dáváme přednost drůběžím, bývají míň mastné)
uvařená brambora
1 litr horké vody
kostka Masoxu
sůl
pepř
petřželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme sádlo a necháme nadrobno nakrájenou cibulku zesklovatět. Přidáme na kolečka nakrájené párky a necháme chvilku osmažit. Zasypeme moukou a paprikou a ihned zalijeme horkou vodou (já si jí vždycky předtím dávám uvařit v konvi, polívka tak rychleji přejde do varu).
    Přihodíme Masox a necháme cca 10 minut vařit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou bramboru, opepříme a necháme tak 5 minut.
    Potom dle chuti dosolíme, ozdobíme posekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Ve všech receptech na frankfurtskou polévku se všude nevím proč přidává mléko, tak přidávám svou trošku do mlýna.