Francuzák

47
- reklama -

Suroviny
1 porce

4-5 krajíců chleba
1ks Hermelín
1/2 rajčata
máslo
sůl
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Paradajku zalejeme vriacou vodou, počkáme a zbavíme šupky. Pokrájame na kolieska.


    Zobrazit celý recept

  2. Zapekaciu (bielu) misku vymastíme maslom.

  3. Chlieb opečieme v hriankovači a potrháme do misky.

  4. Na kúsy chleba poukladáme kolieska paradajky.

  5. Hermelím prerežeme pozdĺžne a na trojuholníky. Mekkou stranou ich poukladáme na paradajky a chlieb.

  6. Sem-tam dáme kúsočky masla a celé jemne posypeme provensálskym korením.

  7. Dáme do mikrovlnky na 2-3 minúty.

Poznámka od kuchařky

Chlieb može byť aj toastový aj normálny, no korka normálneho je trochu tvrdá, u nás sa orezáva. Paradajky može byť hocikoľko aj vobec, jak komu chutí. A Hermelín sa dá nahradiť aj Mozzarelou. Bon Apetit 🙂