- reklama -
Suroviny
1 porce
- 4-5 krajíců chleba
- 1ks Hermelín
- 1/2 rajčata
- máslo
- sůl
- provensálské koření
Postup přípravy receptu
-
Paradajku zalejeme vriacou vodou, počkáme a zbavíme šupky. Pokrájame na kolieska.
-
Zapekaciu (bielu) misku vymastíme maslom.
-
Chlieb opečieme v hriankovači a potrháme do misky.
-
Na kúsy chleba poukladáme kolieska paradajky.
-
Hermelím prerežeme pozdĺžne a na trojuholníky. Mekkou stranou ich poukladáme na paradajky a chlieb.
-
Sem-tam dáme kúsočky masla a celé jemne posypeme provensálskym korením.
-
Dáme do mikrovlnky na 2-3 minúty.
Poznámka od kuchařky
Chlieb može byť aj toastový aj normálny, no korka normálneho je trochu tvrdá, u nás sa orezáva. Paradajky može byť hocikoľko aj vobec, jak komu chutí. A Hermelín sa dá nahradiť aj Mozzarelou. Bon Apetit 🙂
Kuchařka: AdaDru