
Suroviny
1 porce
- 1 menší květák
- 50 g šunky
- 70 g eidamu 30%
- 1 vejce
- 150 ml nízkotučného mléka
- sůl
- pepř
- petrželovou nať
Postup přípravy receptu
-
Květák mírně povaříme ve slané vodě, následně prošpikujeme šunkou a sýrem.
-
Druhou polovinu sýra nastrouháme a rozvaříme v mléce, do vychladlé směsi vmícháme vejce a nasekanou petrželku.
-
Směsí potřeme prošpikovaný květák, posypeme ještě trochou sýra a zapečeme do zlatova v troubě cca 20 minut, při teplotě 200°C (elektrická trouba).
Poznámka od kuchařky
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy
Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):
1914 kJ
sacharidy: 22 g
bílkoviny: 48 g
tuky: 20 g
Cholesterol: 290 mg
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® – http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.