Francouzský zapečený květák / dietni

92
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 menší květák
50 g šunky
70 g eidamu 30%
1 vejce
150 ml nízkotučného mléka
sůl
pepř
petrželovou nať

Postup přípravy receptu

  1. Květák mírně povaříme ve slané vodě, následně prošpikujeme šunkou a sýrem.

  2. Druhou polovinu sýra nastrouháme a rozvaříme v mléce, do vychladlé směsi vmícháme vejce a nasekanou petrželku.

  3. Směsí potřeme prošpikovaný květák, posypeme ještě trochou sýra a zapečeme do zlatova v troubě cca 20 minut, při teplotě 200°C (elektrická trouba).

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1914 kJ

sacharidy: 22 g

bílkoviny: 48 g

tuky: 20 g

Cholesterol: 290 mg

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® – http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.