Francouzský toast po česku

56
- reklama -

Suroviny
4 ks

1/2 bagety (já použila 2 housky na hamburgery)
1 dcl mléka
1 vejce
1 lžíce cukru krupice
2 lžíce rumu
lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozehřejeme toastovač.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečivo nakrájíme na plátky asi 2 cm silné (hamburger naplocho rozříznete).

  3. Mléko, vejce, rum a cukr asi 30 s šleháme, aby se cukr rozpustil.

  4. Plátky pečiva namočíme do vaječné lázně a asi 5 s necháme zvlhčovat z každé strany.

  5. Pak na každou ze 4 plotýnek toastovače dáme maličký kousek másla a rychle ho mašlovačkou rozetřeme po celé ploše.

  6. Na 2 plotýnky dáme namočené pečivo, pro vylepšení ještě můžeme pocukrovat (cukr trochu zkaramelizuje) a zbylými plotýnkami ho přitiskneme.

  7. Když toastovač vypne (asi za minutu), je hotovo.

Poznámka od kuchařky

Na originál francouzský toast by se měla použít francouzská bageta a smažit by se mělo z obou stran na těžké litinové pánvi asi 10 minut dohněda.

Já jsem zkusila využít pečivo na hamburgery, které se prodává po 4 ks jako Víkendové pečivo. To moje bylo sypané sezamem, tak jsem tence z vršků odkrojila kůrku. Poloviny bochníčků se pěkně nacucaly a když se upekly, tak změnily tvar na čtverečky a chutnaly jako krásně nakynuté lívanečky polité rumem.

Tenhle recept je jen připomínkou toho, jak také se dá pro bleskovou přípravu toastovač využít, jinak můžete použít pánev.