
Suroviny
4 ks
- 1/2 bagety (já použila 2 housky na hamburgery)
- 1 dcl mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce rumu
- lžička másla
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si rozehřejeme toastovač.
-
Pečivo nakrájíme na plátky asi 2 cm silné (hamburger naplocho rozříznete).
-
Mléko, vejce, rum a cukr asi 30 s šleháme, aby se cukr rozpustil.
-
Plátky pečiva namočíme do vaječné lázně a asi 5 s necháme zvlhčovat z každé strany.
-
Pak na každou ze 4 plotýnek toastovače dáme maličký kousek másla a rychle ho mašlovačkou rozetřeme po celé ploše.
-
Na 2 plotýnky dáme namočené pečivo, pro vylepšení ještě můžeme pocukrovat (cukr trochu zkaramelizuje) a zbylými plotýnkami ho přitiskneme.
-
Když toastovač vypne (asi za minutu), je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Na originál francouzský toast by se měla použít francouzská bageta a smažit by se mělo z obou stran na těžké litinové pánvi asi 10 minut dohněda.
Já jsem zkusila využít pečivo na hamburgery, které se prodává po 4 ks jako Víkendové pečivo. To moje bylo sypané sezamem, tak jsem tence z vršků odkrojila kůrku. Poloviny bochníčků se pěkně nacucaly a když se upekly, tak změnily tvar na čtverečky a chutnaly jako krásně nakynuté lívanečky polité rumem.
Tenhle recept je jen připomínkou toho, jak také se dá pro bleskovou přípravu toastovač využít, jinak můžete použít pánev.