Francouzský dezert Flaugnarde s meruňkami

35
- reklama -

Suroviny

asi 8 velkých zralých meruněk
3 vejce
150 ml mléka
100 ml smetany ke šlehání
50 ml whisky
80 g cukru
trochu dřeně z vanilkového lusku nebo lžička vanilkového extraktu
špetka soli
75 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Koláčovou formu (průměr 25 cm) vymažeme máslem.
    Meruňky přepůlíme, odstraníme pecky a rozložíme je do vymazané formy řeznou stranou nahoru.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse prošleháme vejce s mlékem, smetanou, alkoholem, cukrem, vanilkou a špetkou soli.
    Do směsi přidáme mouku a pořádně rozšleháme, aby nezůstaly hrudky.
    Hotovou vaječnou směsí zalijeme připravené meruňky.
    Vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut, až povrch lehce zezlátne.
    Necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.