
Suroviny
12-14 porcí
- 250 g máslových sušenek (Bebe, Club)
- 80 g másla
- 600 g čokolády na vaření
- 3 smetany ke šlehání
- hrst sušených švestek
- hrst vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
-
Sušenky nastrouháme nebo rozemeleme na prášek, spojíme s rozehřátým máslem, promícháme do hladké hmoty a rukama namačkáme na dno dortové formy.
-
Dáme lehce zapéct do trouby (180°C , cca 10-15 minut). Sušenky by měly trochu ztmavnout.
-
Do kastrůlku nalijeme šlehačky a pomalu přivedeme k varu. NEVAŘÍME !
-
Do horké šlehačky rozlámeme čokolády a metličkou mícháme do rozpuštění a vytvoření hladkého a lesklého krému. Ořechy nasekáme na menší kousky a nasucho restujeme na pánvi.
-
Sušené švestky překrájíme na půl a na čtvrt, a spolu s ořechy vmícháme do čokolády.
-
Ještě teplé nalijeme na sušenkový základ a necháme několik hodin zchladit a ztuhnout (nejlépe přes noc).
Poznámka od kuchařky
Pokud použijeme čokolády a šlehačky poloviční množství (300 g čokolády a 1,5 šlehačky), vytvoříme stejným způsobem čokoládový koláč.









