Francouzské vaječné fondue

76
- reklama -

Suroviny

250 g tvrdého sýru (Gouda, Ementál)
100 g másla
8 vajec
sůl
mletý pepř
Příloha:
chléb
pečivo

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci nad párou rozpustíme máslo. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a mícháme, až se začne rozpouštět.

  2. Přidáme dobře rozšlehaná vejce a mícháme, až směs zhoustne. Podle chuti osolíme a výdatně opepříme.

  3. Ihned podáváme horké s nakrájeným pečivem velikosti sousta. Pokud máme nadobu na fondue, směs přelijeme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem z poloviční dávky.

Zdroj: Josef Urban: Sýrové a tvarohové pokrmy, Sešity domácího hospodaření. 1986 5 porcí, francouzská kuchyně.