
- reklama -
Suroviny
- 250 g tvrdého sýru (Gouda, Ementál)
- 100 g másla
- 8 vajec
- sůl
- mletý pepř
- Příloha:
- chléb
- pečivo
Postup přípravy receptu
-
V hrnci nad párou rozpustíme máslo. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a mícháme, až se začne rozpouštět.
-
Přidáme dobře rozšlehaná vejce a mícháme, až směs zhoustne. Podle chuti osolíme a výdatně opepříme.
-
Ihned podáváme horké s nakrájeným pečivem velikosti sousta. Pokud máme nadobu na fondue, směs přelijeme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem z poloviční dávky.
Zdroj: Josef Urban: Sýrové a tvarohové pokrmy, Sešity domácího hospodaření. 1986 5 porcí, francouzská kuchyně.
Kuchařka: mika59