Francouzské vafle

108
- reklama -

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g másla a nebo tuku (Hera,Lukana atd.)
4 vejce
nastrouhaná kůra ze 2 pomerančů
100 g cukru
1 vanilkový cukr a nebo 1 lžíce domácího vanilkového cukru
1/2 lžička prášku do pečiva
2 lžíce rumu
1 lžíce šťávy z citrónu
3 lžíce pomerančové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr, rum, rozpuštěný tuk, šťávu z ovoce vymícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a necháme pár minut odstát.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím nahřejeme vaflovač, zlehka přestříkneme olejem ve spreji a upečeme do takové barvy, jak máme rádi.

  3. Nazdobíme dle chuti a fantazie.

  4. Pokud není vaflovač, upečeme třeba v lívanečníku,nebo jsem dokonce četla, že to jde i v toustovači…já to teda ještě nezkoušela, ale princip pečení je v podstatě skoro stejný.

Poznámka od kuchařky

Dnešní voňavá snídaně 😉