- reklama -
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 200 g másla a nebo tuku (Hera,Lukana atd.)
- 4 vejce
- nastrouhaná kůra ze 2 pomerančů
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr a nebo 1 lžíce domácího vanilkového cukru
- 1/2 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce rumu
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- 3 lžíce pomerančové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr, rum, rozpuštěný tuk, šťávu z ovoce vymícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a necháme pár minut odstát.
-
Mezitím nahřejeme vaflovač, zlehka přestříkneme olejem ve spreji a upečeme do takové barvy, jak máme rádi.
-
Nazdobíme dle chuti a fantazie.
-
Pokud není vaflovač, upečeme třeba v lívanečníku,nebo jsem dokonce četla, že to jde i v toustovači…já to teda ještě nezkoušela, ale princip pečení je v podstatě skoro stejný.
Poznámka od kuchařky
Dnešní voňavá snídaně 😉
Kuchařka: srettka