Francouzské kedlubny (místo brambory)

68
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kedlubny
1 mrkev
10 ředkviček
150 g uzené kotlety bez kosti
2 vajíčka
100 ml smetany 12%
1 lžíce Podravky (či co máte rádi)
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme kedlubny a mrkev, nakrájíme na plátky. Ředkvičky na čtvrtinky. Uzené maso na kostičky.

  2. Vymažeme zapékací misku či remosku, poklademe plátky kedluben, přidáme uzené maso, ředkvičky a mrkev. posypeme kořením, jaké máme rádi.

  3. Zalijeme rozšlehanými vajíčky s mlékem a zapečeme asi 15 minut/220°C.

    Je to jednoduché, lehké a výborné jídlo.

Poznámka od kuchařky

Jakmile se udělá teplo, kedlubny i ředkvičky dřevnatí. Takto se dají zužitkovat i lehce tvrdé :))