Francouzské brambory trochu jinak

61
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg brambor
1 kg uzených žeber
1 cibule
1 červená paprika
1/4 pórku
7 vajec
1/2 l mléka
sůl, pepř
sádlo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit žebra. Uvařená žebra vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit vyprané brambory ve slupce. Brambory před vařením trochu popícháme vidličkou. Krásně nasají uzenou chuť. Současně dáme vařit 4 vejce


    Zobrazit celý recept

  2. Žebra obereme a maso nakrájíme nadrobno. Stejně tak nakrájíme cibuli, papriku a pórek.

  3. Uvařené brambory prudce ochladíme studenou vodou. Lépe se pak loupou. Stejně tak ochladíme vejce. Oloupaná vejce a brambory připravíme a zapneme troubu na 220 stupňů.

  4. Pekáček vymažeme sádlem, nevysypávám strouhankou. Jen sádlo. Vezmeme větší misku a kroužek, jako když děláme bramborový salát a nakrájíme na něm brambory a vejce, přidáme maso a ostatní suroviny, osolíme, opepříme a promícháme. Ochutnáme, a jestli nemusíme dosolit, pěkně narovnáme do pekáčku a dáme na 5-10 minut malinko zapéct. Mezitím rozšleháme mléko s vejci na zalití. Přidávám maličko kurkumy, ale to mám více méně pro barvu.

  5. Prohřáté brambory zalijeme mlékem s vejci, stáhneme teplotu na 150 – 160 stupňů a zapečeme dozlatova – když zapíchneme špejli, je suchá.

Poznámka od kuchařky

Vím, že je tady hodně receptů na francouzské brambory, ale snad je to trochu něco jiného.