Francouzské brambory s moravským uzeným masem

50
- reklama -

Suroviny
4 porce

3/4 kg brambor uvařených ve slupce
20 dkg nakrájeného moravského uzeného masa nebo kýty
3 natvrdo uvařená vejce
2 syrová vejce
2,5 dcl mléka
4 sterilované okurky
1 cibule
hrášek
kukuřice
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzeninu překrájíme asi tak na 1/3 po šíři, sterilované okurky nakrájíme na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Pekáč vylijeme olejem i po stranách pekáče a na dno poklademe vrstvu brambor, osolíme a opepříme, vrstvíme postupně uzeninu, cibuli, vejce , okurky, hrášek , kukuřici a další vrstvu brambor osolíme a opepříme, vrstvu zopakujeme a končíme bramborami osolenými a opepřenými.

  3. Pekáč vložíme do trouby a krátce zapečeme. Syrová vejce rozkvedláme v mléce a nalijeme je na brambory a dále pečeme při 200°C, dokud brambory na povrchu nezezlátnou.