
- reklama -
Suroviny
- 5 velkých brambor
- 5 vajíček uvařených natvrdo (7 min)
- klobásu (já maso celkem vynechávám a používám jen brambory a vejce)
- na bešamel:
- máslo
- mouka
- mléko
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, vajíčka ošúpeme. Pekáčik vyložíme plátkami masla, postupne krájame a vrstvíme do pekáčika zemiaky, klobásu a vajíčka, vrchná vrstva zasa zemiaky. Vrch osolíme.
-
Bešamel: v hrnčeku si roztopíme varešku masla (používam slané maslo, takže si môžete bešamel trocha prisoliť), pridáme varešku múky, zasmažíme a pridáme mlieko podľa potreby, aby bešamel nebol príliš tekutý ani príliš hustý. Za stáleho miešania bešamel privedieme do varu a na miernom ohni varíme asi 15 minút. Hotový bešamel vylejeme na pripravené zemiaky a dáme piecť na 180 st., na asi 30 minút odokryté.
Poznámka od kuchařky
Vhodná príloha je Uhorkový šalát, sterilizované uhorky, cvikla, kapustovo-mrkvový šalát alebo hlávkový šalát v sladko-kyslom náleve.
Kuchařka: michsamant