![Francouzské brambory po našimu_5ff9a7df6d6b3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/francouzske-brambory-po-nasimu_5ff9a7df5bf3a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 5 větších brambor
- 1 cibule menší
- 10 cm porku
- 1 mrkev
- pár růžiček brokolice
- 1 kvalitní špekáček nebo klobása
- česneková pasta
- sůl
- rozmarýn
- sádlo
- 2 vejce
- 1/2 skleničky podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Oloupané syrové brambory pokrájíme na plátky, v míse promícháme s cibulí pokrájenou nadrobno, pórkem na kroužky, mrkví krájenou škrabkou na plátky, růžičkami brokolice, špekáčkem na kostičky, česnekovou pastou a rozmarýnem.
-
V pekáčku důkladně vymazaném sádlem pečeme asi hodinu přikryté.
-
Do podmáslí zamícháme vajíčka, osolíme podle chuti, zalijeme brambory a dopékáme nepřikryté.
Poznámka od kuchařky
Vím, že tu je dost receptů na francouzské brambory, většina ale z vařených brambor, kdy chuť brambor se ztrácí.
Zapečení s podmáslovou zálivkou dá zajímavou pikantní nakyslou chuť
http://www.toprecepty.cz/recept/11997-cesnekova-pasta-nesterilovana-ii/
Kuchařka: hosta