Francouzské brambory po našimu

46
- reklama -

Suroviny

5 větších brambor
1 cibule menší
10 cm porku
1 mrkev
pár růžiček brokolice
1 kvalitní špekáček nebo klobása
česneková pasta
sůl
rozmarýn
sádlo
2 vejce
1/2 skleničky podmáslí

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory pokrájíme na plátky, v míse promícháme s cibulí pokrájenou nadrobno, pórkem na kroužky, mrkví krájenou škrabkou na plátky, růžičkami brokolice, špekáčkem na kostičky, česnekovou pastou a rozmarýnem.


    Zobrazit celý recept

  2. V pekáčku důkladně vymazaném sádlem pečeme asi hodinu přikryté.

  3. Do podmáslí zamícháme vajíčka, osolíme podle chuti, zalijeme brambory a dopékáme nepřikryté.

Poznámka od kuchařky

Vím, že tu je dost receptů na francouzské brambory, většina ale z vařených brambor, kdy chuť brambor se ztrácí.

Zapečení s podmáslovou zálivkou dá zajímavou pikantní nakyslou chuť

http://www.toprecepty.cz/recept/11997-cesnekova-pasta-nesterilovana-ii/