Suroviny
5 porcí
- 1 kg brambor
- 400 g uzeného (já měla krkovici)
- 6 vajec
- 1 cibule
- 3 střední kyselé okurky
- pepř
- sádlo
- majoránka
- sůl
- strouhanka
- mléko
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Tři vejce uvaříme na tvrdo. Uzené nakrájíme na kostičky. Okurky a cibuli nakrájíme na jemno.
-
Na sádle osmahneme cibulku s uzeným, ke konci přidáme nasekané okurky a necháme prohřát. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme se směsí, trochou pepře, solí, nakrájenými vejci a špetkou majoránky. Dáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a dáme péct na 200°C.
-
Mezitím rozšleháme zbylá vejce s trochou mléka a solí, a když brambory začnou zlátnout (cca po půl hodině), tak je vejci přelijeme. Necháme dopéct do zlatova, celkem se pečou asi hodinu.
Poznámka od kuchařky
Je to recept, který znám od svých rodičů, vypadá to jako hrozná patlanina a miluju to. Když sem se ptala tatínka na recept, a on mi řekl, že mám okurky hodit na pánev, zhrozila jsem se, ale prý se stáhne kyselost.