
Suroviny
6 porcí
- brambory uvařené ve slupce
- uvařená vejce
- kyselé okurky
- sterilovaná paprika
- sterilovaný hrášek
- cibule
- kabanos (z masa)
- anglická slanina nebo kousek uzeného
- niva
- cihla
- sůl
- pepř
- olej
- smetana
- vejce (rozšlehané)
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
-
Kyselé okurky, cibuli,, kabanos, anglickou slaninu, nivu, cihlu nakrájíme na malé kostičky.
-
Přidáme překrájenou steril. papriku, hrášek, na větší kousky nakrájená vejce.
-
Vše dáme do mísy, osolíme (opatrně – salám a sýr jsou slané), opeříme, promastíme olejem (kdo má rád, může i sádlem), já ještě přileji trochu láku z paprik nebo z okurek.
-
Přendáme do vymaštěného pekáčku a déme zapéct do trouby. Cca po 10 min. zalijeme smetanou, ve které jsou rozšlehaná vejce. Pečeme do zlatova. K bramborám nám chutná steril. červená řepa.
Poznámka od kuchařky
K tomuto složení jsem došla léty.Mám doma 3 mlsné chlapy a tak se postupně přidávalo a zkoušelo.Jak říkali děti, že to vypadá jako když vaří pejsek a kočička. Záměrně neuvádím množství. To musí každý podle své chuti a co má kdo rád. Když já dělám, tak ten plech má asi 5 kg :-). Když nechám stydnout, abych mohla uložit do lednice, nějak záhadně a docela rychle se vypařijou :-).
Snad se najde někdo, komu budou chutnat. Pro mě je to docela pracné jídlo, tak 2 hod. mi trvá,(při našem množství) než vše oloupu a nakrájím.