Francouzské brambory jinak

66
- reklama -

Suroviny
6 porcí

brambory uvařené ve slupce
uvařená vejce
kyselé okurky
sterilovaná paprika
sterilovaný hrášek
cibule
kabanos (z masa)
anglická slanina nebo kousek uzeného
niva
cihla
sůl
pepř
olej
smetana
vejce (rozšlehané)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Kyselé okurky, cibuli,, kabanos, anglickou slaninu, nivu, cihlu nakrájíme na malé kostičky.

  3. Přidáme překrájenou steril. papriku, hrášek, na větší kousky nakrájená vejce.

  4. Vše dáme do mísy, osolíme (opatrně – salám a sýr jsou slané), opeříme, promastíme olejem (kdo má rád, může i sádlem), já ještě přileji trochu láku z paprik nebo z okurek.

  5. Přendáme do vymaštěného pekáčku a déme zapéct do trouby. Cca po 10 min. zalijeme smetanou, ve které jsou rozšlehaná vejce. Pečeme do zlatova. K bramborám nám chutná steril. červená řepa.

Poznámka od kuchařky

K tomuto složení jsem došla léty.Mám doma 3 mlsné chlapy a tak se postupně přidávalo a zkoušelo.Jak říkali děti, že to vypadá jako když vaří pejsek a kočička. Záměrně neuvádím množství. To musí každý podle své chuti a co má kdo rád. Když já dělám, tak ten plech má asi 5 kg :-). Když nechám stydnout, abych mohla uložit do lednice, nějak záhadně a docela rychle se vypařijou :-).

Snad se najde někdo, komu budou chutnat. Pro mě je to docela pracné jídlo, tak 2 hod. mi trvá,(při našem množství) než vše oloupu a nakrájím.