Francouzské brambory bez zapékání

64
- reklama -

Suroviny

Brambory
moravské uzené
cibule
sýr
vejce vařené natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na větší kusy a opečeme na sádle nebo oleji.

  2. Přemístíme do pekáčku.

  3. Krájené moravské uzené nakrájíme na proužky, lehce osmahneme, navrstvíme na brambory, na to na kostičky pokrájíme vařené vejce, zasypeme strouhaným sýrem a lehce zapečeme, až se roztaví.

  4. Pak nandáme na talíře a povrch zasypeme osmaženou křupavou cibulkou (syrovou pokrájenou cibuli prosypeme hladkou moukou a pak zprudka osmažíme).

Poznámka od kuchařky

Nebo můžeme opečené suroviny vrstvit přímo na talíře a pak sýr zapéct v mikrovnce.