Francouzské bagety ze čtyř surovin

65
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 balíček sušeného droždí
300 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta.

  2. Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout.

  3. Po druhém vykynutí rozdělíme na 4 bochánky a na pomoučněné utěrce vyválíme, vymačkáme a vyválíme rukama 4 bagety.

  4. Umístíme na plech na pečicí papír, nožem nakrojíme 3-4 vrchní zářezy, necháme pod utěrkou ještě cca 10 min. kynout a pečeme cca 20 min. v troubě vyhřáté na 240°C.

  5. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Do baget jsem svévolně přidala i 5. ingredienci – lžíci sušených bylinek a česneku – směs na bylinkové máslo (pokud obsahuje směs sůl, uberte trochu soli z receptu). Tato inovace není nutná.

zdroj: napadynavody.sk