- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 větší francouzská bageta
- 1 kuřecí prsa
- 2 středně velké broskve
- 2 dcl kvalitního červeného vína
- francouzský dresing
- olej
- sůl
- drcený pepř
- provensálské koření
- případně špetku sušeného česneku
Postup přípravy receptu
-
Bagetu nakrájíme šikmo na větší kolečka.
-
Kuřecí prsa nakrájíme a rozklepeme na tenké medailonky. Osolíme přidáme trochu drceného pepře provensálské koření a česnek.
-
Rychle restujeme na malém množství oleje na pánvi.
-
Broskve nakrájíme na plátky a nejdříve na sucho z obou stran opečeme na pánvi, poté zalijeme červeným vínem a podusíme. Broskve by měly mít konzistenci podobnou houbám.
-
Bagetky potřeme dle chuti francouzským dresingem, klademe kuřecí medailonky a nato broskve na víně. Můžeme dozdobit čerstvou bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Bagetky můžete použít jako předkrm nebo chuťovku k vínu. Dobrou chuť.
Kuchař: Windbag73