- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg vepřové kýty
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 plná lžíce Solamylu
- 20 dkg žampiónů
- olivový olej
- 100 ml Koňaku
- 1 lžička cukru
- sůl
- trochu Vegety
- sladká smetana
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem.
-
Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou stran do měkka.
-
Houby nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu na olej a přidáme koňak, cukr a sůl podle chuti. Povaříme a přidáme asi půl kelímku smetany, ve které rozmícháme trošku solamylu.
-
Nakonec maso prohřejeme v omáčce. Podáváme s osmaženými bramborami, nebo s rýží.
Poznámka od kuchařky
Recept z RECEPTY.eu, ale upravený.
Kuchařka: Jaruna18