
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 750 g cibule
- 50 g másla
- 2 lžíce mouky
- 1,5 litru vývaru
- 2 rohlíky
- 2 lžíce oleje
- 80 g sýra
- 120 ml suchého bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na stejně silné měsíčky a dáme restovat na rozpuštěné máslo.
-
Restujeme 15 minut za stálého míchání, dokud cibule nezačne hnědnout.
-
Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem.
-
Přivedeme k varu, teplotu stáhneme a vaříme 25 minut.
-
V kastrůlku svaříme víno na polovinu objemu a vlijeme do polévky, promícháme a sundáme z ohně.
-
Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril. Polévku vlijeme do misek, přidáme rohlíčky a podáváme:)
Poznámka od kuchařky
Jsem ráda, že jsem tento recept našla v ŽaŽ, měli jsme ji ve svatebním menu a okamžitě jsem si ji zamilovala.
Kuchařka: kakatko