Foukané rohlíčky

531
- reklama -

Suroviny

Těsto:
220 g cukru moučka
125 g mletých vlašských ořechů
125 g másla
půl kávové lžičky jedlé sody
100 g polohrubé mouky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto a necháme odpočinout v teple asi dvě hodiny. Je možné dát i do lednice na pár dní a v den kdy chceme péct vytáhneme a necháme povolit.

  2. Uděláme malinké kuličky, ty ušouláme do rohlíčků, zahneme a lehce vložíme do formiček (ty není třeba vymazávat ani vysypávat).

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C 14 minut.
    Troubu během pečení neotvíráme.
    Necháme zchladnout a vytáhneme z formiček.
    Rohlíčky jsou dost křehké, takže hlavně opatrně.
    Necháme nejmíň dva dny odležet v krabici.
    Můžeme rožky rohlíčků namáčet v čokoládové polevě, budou pak hezčí.

  4. Návod jak skládat formičky na plech najdete na druhé fotce. Kdybyste dali formičky volně na plechu, byly by tím pádem ze šikma a těsto by nižší stranou vyteklo ven.

Poznámka od kuchařky

Tohle je hodně starý recept, dostala jsem ho od dědovy manželky, které je teď 70 let.