
Suroviny
- Těsto:
- 220 g cukru moučka
- 125 g mletých vlašských ořechů
- 125 g másla
- půl kávové lžičky jedlé sody
- 100 g polohrubé mouky
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme těsto a necháme odpočinout v teple asi dvě hodiny. Je možné dát i do lednice na pár dní a v den kdy chceme péct vytáhneme a necháme povolit.
-
Uděláme malinké kuličky, ty ušouláme do rohlíčků, zahneme a lehce vložíme do formiček (ty není třeba vymazávat ani vysypávat).
-
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C 14 minut.
Troubu během pečení neotvíráme.
Necháme zchladnout a vytáhneme z formiček.
Rohlíčky jsou dost křehké, takže hlavně opatrně.
Necháme nejmíň dva dny odležet v krabici.
Můžeme rožky rohlíčků namáčet v čokoládové polevě, budou pak hezčí. -
Návod jak skládat formičky na plech najdete na druhé fotce. Kdybyste dali formičky volně na plechu, byly by tím pádem ze šikma a těsto by nižší stranou vyteklo ven.
Poznámka od kuchařky
Tohle je hodně starý recept, dostala jsem ho od dědovy manželky, které je teď 70 let.









