- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 malé řízky z vepřové kýty-nebo z jiné části, kterou máte rádi
- 1 větší cibule
- několik střiků worcesteru
- sterilované kapie
- plnotučná hořčice dle potřeby a chuti
- 150 ml vývaru
- kousek másla
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Řízečky mají být malé, vyšší, jen mírně naklepané a na 1 porci se dávají 2 řízečky. Po naklepání je osolíme, opepříme, potřeme z obou stran hořčicí a na horkém oleji na pánvi prudce opečeme z obou stran a řízečky vyndáme.
-
Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno nakrájenou, přidáme na zjemnění máslo, zasypeme malým množstvím mouky, necháme jí orestovat a pak zalijeme vývarem, dát worchester, kapii, dosolíme, dochutíme.
-
Maso vrátíme a povaříme, aby bylo maso teplé. Při servírování dáme na talíř 2 řízečky a sosem/omáčkou přelijeme.
Poznámka od kuchařky
Recept mi dal kdysi kamarád a teď jsem na něj natrefila.
Podávala jsem s kroketami, ale jde k tomu ledacos-rýže, těstoviny, špecle ap.
Kuchařka: Bibinka