
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřové krkovičky vcelku
- 2 pikantní klobásy
- 100 g anglické slaniny
- 300 g listového baby špenátu
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- pepř
- sůl
- vývar
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Maso rozkrojíme na plát a mírně naklepeme.
-
Osolíme, opepříme posypeme paprikou a potřeme utřeným česnekem.
-
Poklademe plátky slaniny a špenátem, který jsme předtím spařili.
-
Doprostřed položíme klobásu a stočíme do rolády.
-
Maso zašijeme a povrch ještě osolíme a okořeníme.
-
Přendáme do vyššího pekáčku a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C a necháme asi 20 minut zatáhnout.
-
Poté přilijeme trochu horkého vývaru, přidáme kolečka cibule, zakryjeme alobalem a pečeme asi hodinu.
-
Odstraníme alobal, maso přelijeme výpekem a dopečeme dočervena – asi půlhodiny.
-
Hotové maso vyndáme a udržujeme teplé.
-
Výpek s cibulí vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem.
-
Šťávu prošleháme, dochutíme a necháme na nízké teplotě 20-30 minut provářet.
-
Z masa odstraníme nitě a nakrájíme na kolečka.