Fofr placičky

57
- reklama -

Suroviny

1 balení sypké směsi na bramborové knedlíky
200 g tvrdého sýru
1 vajíčko
4 stroužky česneku
lžička Vegety
cca 250 g uzeného masa nebo jakékoliv uzeniny
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do knedlíkové směsi dáme vegetu a poté do ní vsypeme na hrubším struhadle nastrouhaný sýr. Promícháme, pak přidáme vodu podle návodu na sáčku, vajíčko,prolisovaný nebo utřený česnek, částečně promícháme a pak přidáme pokrájené maso a zpracujeme ve vláčnou hmotu.

  2. Plech vypláchneme studenou vodou, dáme na něj pečící papír, který tam díky ní hezky přilne, pak ho vymastíme sádlem nebo potřeme olejem. Na dlaň si kápneme trochu oleje, z těsta uděláme menší kouli a tu pak rozplácneme na placičku.

  3. Vyrovnáme jednu vedle druhé na plech, přikryjeme a dáme péci. V polovině pečení, což je cca 15-20 minut při teplotě 180°C, otočíme a dopečeme z druhé strany. Kdo chce, může ty placičky i smažit, ale podle mě je to zbytečné, protože i tak jsou pěkně vláčné a křupavé a nejsou zbytečně nasáklé tukem.

  4. Podáváme k nim špenát nebo zeleninový salát, ale lze je jíst i bez přílohy, na zakousnutí k pivu nebo vínu, event. je lze vytvarovat jako váleček a použít jako přílohu místo kroket.

Poznámka od kuchařky

Nedávno jsem o těchto placičkách psala v pokecu a některá z děvčat tam poznamenala, že si je musí zapamatovat a jelikož jsem fotku na ně našla ve svém archivu, vkládám sem tento recept pro všechny. Jejich příprava je rychlá a v časové tísni, ale nejen v ní, se můžou mnohým z vás hodit. :-))

Kdo časovou tíseň nemá, udělá si bramborové těsto své domácí, jen sýr promíchá v mouce, ani tento způsob přípravy není složitý. Přeji, ať se v obojí úpravě vydaří.