
Suroviny
- 1 balení sypké směsi na bramborové knedlíky
- 200 g tvrdého sýru
- 1 vajíčko
- 4 stroužky česneku
- lžička Vegety
- cca 250 g uzeného masa nebo jakékoliv uzeniny
- voda
Postup přípravy receptu
-
Do knedlíkové směsi dáme vegetu a poté do ní vsypeme na hrubším struhadle nastrouhaný sýr. Promícháme, pak přidáme vodu podle návodu na sáčku, vajíčko,prolisovaný nebo utřený česnek, částečně promícháme a pak přidáme pokrájené maso a zpracujeme ve vláčnou hmotu.
-
Plech vypláchneme studenou vodou, dáme na něj pečící papír, který tam díky ní hezky přilne, pak ho vymastíme sádlem nebo potřeme olejem. Na dlaň si kápneme trochu oleje, z těsta uděláme menší kouli a tu pak rozplácneme na placičku.
-
Vyrovnáme jednu vedle druhé na plech, přikryjeme a dáme péci. V polovině pečení, což je cca 15-20 minut při teplotě 180°C, otočíme a dopečeme z druhé strany. Kdo chce, může ty placičky i smažit, ale podle mě je to zbytečné, protože i tak jsou pěkně vláčné a křupavé a nejsou zbytečně nasáklé tukem.
-
Podáváme k nim špenát nebo zeleninový salát, ale lze je jíst i bez přílohy, na zakousnutí k pivu nebo vínu, event. je lze vytvarovat jako váleček a použít jako přílohu místo kroket.
Poznámka od kuchařky
Nedávno jsem o těchto placičkách psala v pokecu a některá z děvčat tam poznamenala, že si je musí zapamatovat a jelikož jsem fotku na ně našla ve svém archivu, vkládám sem tento recept pro všechny. Jejich příprava je rychlá a v časové tísni, ale nejen v ní, se můžou mnohým z vás hodit. :-))
Kdo časovou tíseň nemá, udělá si bramborové těsto své domácí, jen sýr promíchá v mouce, ani tento způsob přípravy není složitý. Přeji, ať se v obojí úpravě vydaří.