Fofr moučník z ovocného kompotu pro návštěvu

76
- reklama -

Suroviny
10-12 porcí

1 koupený piškotový korpus
1 velký broskvový kompot
1 mascarpone
1 malý meruňkový džem
1 dortová želatina
1 lžíce medu
1 lžíce rumu nebo rumové tresti
kokos na ozdobu
šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve jsem nechala okapat broskvový kompot a pak jsem broskve pokrájela na čtvrtky.


    Zobrazit celý recept

  2. Dortovou želatinu jsem rozpustila podle návodu, ale dala jsem ji místo do vody, do odkapané kompotové šťávy.

  3. Mascarpone jsem zamichala s malým meruňkovým džemem.

  4. Poté jsem potřela korpus krémem z mascarpone a na krém jsem pokladla nakrájené broskve, které jsem pokapala medem, smíchaným s rumem nebo s rumovou trestí.

  5. Vše jsem zalila vlažnou ovocnou želatinou a nechala jsem do druhého dne ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem doma koupené v Globusu dva korpusy za 15,70 Kč a mascarpone za 24,70 a tak jsem chtěla něco udělat jednak rychle a taky levně a tak jsem udělala tento fofr moučník. Vychlazený je velmi chutný a osvěžující.