- reklama -
Suroviny
10-12 porcí
- 1 koupený piškotový korpus
- 1 velký broskvový kompot
- 1 mascarpone
- 1 malý meruňkový džem
- 1 dortová želatina
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce rumu nebo rumové tresti
- kokos na ozdobu
- šlehačka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve jsem nechala okapat broskvový kompot a pak jsem broskve pokrájela na čtvrtky.
-
Dortovou želatinu jsem rozpustila podle návodu, ale dala jsem ji místo do vody, do odkapané kompotové šťávy.
-
Mascarpone jsem zamichala s malým meruňkovým džemem.
-
Poté jsem potřela korpus krémem z mascarpone a na krém jsem pokladla nakrájené broskve, které jsem pokapala medem, smíchaným s rumem nebo s rumovou trestí.
-
Vše jsem zalila vlažnou ovocnou želatinou a nechala jsem do druhého dne ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem doma koupené v Globusu dva korpusy za 15,70 Kč a mascarpone za 24,70 a tak jsem chtěla něco udělat jednak rychle a taky levně a tak jsem udělala tento fofr moučník. Vychlazený je velmi chutný a osvěžující.
Kuchařka: varilamyskakasicku