Fofr krkovice se smetanovou mrkví

49
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky krkovice
sůl
pepř
1 lžíce hořčice
koření Gyros
1 lžíce oleje
Na mrkev:
3-4 mrkve
1/2 cibule
2 kusy menších kyselých okurek
1 lžíce másla
2 větvičky čestvého rozmarýnu
4 PL smetany 12%
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici nakrojíme po stranách, aby se nám nekroutila. Zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.


    Zobrazit celý recept

  2. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a maso na něm z obou stran dorůžova opečeme. Pak zalijeme asi 1 dcl vody a od začátku syčení vaříme 10 minut. Hrnec necháme zavřený, ale odstraníme ho ze zdroje tepla a necháme maso dojít, dokud se ventil sám neuvolní.

  3. V kastůlku roztopíme máslo a na něm orestujeme cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, nasekaný rozmarýn, sůl, pepř a podlijeme trochou vody. Dusíme do poloměkka. Pak přidáme nastrouhané okurky a ještě asi 3 minuty dusíme.

  4. Nakonec do mrkve nalijeme smetanu a už jen prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Já jsem k tomu neměla žádnou přílohu, jen maso a mrkev. Kdo může, samozřejmě si uvaří třeba brambory 🙂