Suroviny
2 porce
- 2 plátky krkovice
- sůl
- pepř
- 1 lžíce hořčice
- koření Gyros
- 1 lžíce oleje
- Na mrkev:
- 3-4 mrkve
- 1/2 cibule
- 2 kusy menších kyselých okurek
- 1 lžíce másla
- 2 větvičky čestvého rozmarýnu
- 4 PL smetany 12%
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Krkovici nakrojíme po stranách, aby se nám nekroutila. Zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.
-
V tlakovém hrnci rozpálíme olej a maso na něm z obou stran dorůžova opečeme. Pak zalijeme asi 1 dcl vody a od začátku syčení vaříme 10 minut. Hrnec necháme zavřený, ale odstraníme ho ze zdroje tepla a necháme maso dojít, dokud se ventil sám neuvolní.
-
V kastůlku roztopíme máslo a na něm orestujeme cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, nasekaný rozmarýn, sůl, pepř a podlijeme trochou vody. Dusíme do poloměkka. Pak přidáme nastrouhané okurky a ještě asi 3 minuty dusíme.
-
Nakonec do mrkve nalijeme smetanu a už jen prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Já jsem k tomu neměla žádnou přílohu, jen maso a mrkev. Kdo může, samozřejmě si uvaří třeba brambory 🙂