Focaccia s rozmarýnem a černými olivami

47
- reklama -

Suroviny

390 g hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
300 ml vlažné vody
2 lžičky soli
10 g čerstvého droždí
100 g černých oliv
hrubá mořská sůl
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu a lžíci olivového oleje.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme sůl, podrcený sušený rozmarýn nebo drobně pokrájený čerstvý, nasypeme mouku a navrch rozdrobíme droždí.

  3. Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat.

  4. Poté těsto vyndáme na lehounce vymazaný plech a vytvoříme z něj placku.

  5. V pravidelných odstupech do ní zatlačíme olivy, posypeme hrubou mořskou solí a ještě trochu rozmarýnu a potřeme druhou lžící oleje (já jsem použila olej ze sušených rajčat – ty můžeme nakonec přidat také).

  6. Necháme ještě 10 minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C půlhodinku dozlatova.

  7. Je skvělá teplá, ale dobře chutná i druhý den.

Poznámka od kuchařky

Inspirace časopisem Albert v kuchyni, převedeno pro použití domácí pekárny.