
- reklama -
Suroviny
3 kusy
- 400 ml vlažné vody
- 1 káv.lžička medu
- 1/4 káv.lžičky soli
- půl kostky droždí
- 660 g hladké mouky
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce oleje na potření těsta
- sušená rajčata
- černé olivy
- hrubá sůl
- rozmarýn – nejlépe čerstvý, ale může být i sušený
Postup přípravy receptu
-
Těsto zaděláme, necháme v pekárně vykynout, pak rozdělíme těsto na tři díly, na pomaštěné plechy roztáhneme dlaněmi do potřebné velikosti, posypeme hrubou solí, kterou prsty zatlačíme do těsta, také tam zatlačíme půlky černých oliv, kousky sušených nakládaných rajčat, povrch jemně posypeme čerstvým nebo i sušeným rozmarýnem, necháme na plechu znovu asi 20 minut kynout.
-
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st.C asi 20 minut.
-
Hned po upečení opět focacciu pokapeme olivovým olejem. Je výborná.
Poznámka od kuchařky
Těsto jsem zadělávala a nechala kynout v domácí pekárně.
Kuchařka: hekute