Florentinské těstoviny

149
- reklama -

Suroviny

300 g špaget (já jsem tentokrát použila vřetena )
300 g čerstvého listového špenátu nebo mraženého, ale musí být listový, ne protlak! )
50 g másla
1 střední cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
uzený sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody „na skus“.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a krátce osmahneme do sklovita. Přidáme opraný a okapaný špenát a za stálého míchání necháme lehce podusit, cca 3 minuty. Pokud použijeme špenát mražený, upravujeme ho na mírném ohni dokud nerozmrzne a potom opět chvíli dusíme.

  3. Uvařené těstoviny scedíme, necháme dobře okapat a promícháme se špenátem. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talířích sypeme nastrouhaným uzeným sýrem.

Poznámka od kuchařky

Jednoduché a přitom velice lahodné a chuťově vyvážené jídlo. U nás ve školce si přidávají i ti, kteří špenát jinak nekompromisně odmítají..:-)