![Florentinské těstoviny_5ff7cea7062ab.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/florentinske-testoviny_5ff7cea6ea039.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 300 g špaget (já jsem tentokrát použila vřetena )
- 300 g čerstvého listového špenátu nebo mraženého, ale musí být listový, ne protlak! )
- 50 g másla
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- uzený sýr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody „na skus“.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a krátce osmahneme do sklovita. Přidáme opraný a okapaný špenát a za stálého míchání necháme lehce podusit, cca 3 minuty. Pokud použijeme špenát mražený, upravujeme ho na mírném ohni dokud nerozmrzne a potom opět chvíli dusíme.
-
Uvařené těstoviny scedíme, necháme dobře okapat a promícháme se špenátem. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talířích sypeme nastrouhaným uzeným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Jednoduché a přitom velice lahodné a chuťově vyvážené jídlo. U nás ve školce si přidávají i ti, kteří špenát jinak nekompromisně odmítají..:-)
Kuchařka: Danca