Flíčky se zelím a uzeným bůčkem

60
- reklama -

Suroviny

400 g flíčků
asi 1 kg hlávka zelí
250-300 g uzeného bůčku
mletý pepř
drcený kmín
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uzený bůček nakrájíme na drobnější kostičky a osmažíme je v hrnci – pokud je bůček libovější, kápneme pod něj trochu oleje.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme nakrájené zelí a dál smažíme, už na mírnějším plameni. Osolíme, opepříme, okmínujeme a pod pokličkou udusíme doměkka – pokud je třeba, opatrně podléváme vodou.
    Zelí by se ale mělo spíš maličko přismahnout než uvařit.

  3. Měkké zelí s bůčkem promícháme s flíčky, které jsme uvařili v dostatečně velikém množství osolené vody.